Belépés
Gombás csirkebelsőség-leves
... A belsőségeket megmossuk, letisztítjuk, összevágjuk. A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk, a hagymát finomra, a répát és a gombát kockákra vágjuk.

Elkészítés:
1. A forró olajon megfuttatjuk a hagymát, rátesszük a zúzát és a szívet. Fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés víz aláöntésével lefedve pároljuk. Ha a víz elpárolog, pótoljuk.
2. Amikor a zúz...
Mexikói spagetti
...

Hozzávalók: 40 dkg sűrített paradicsom, 40 dkg fagyasztott kukorica, fél kiló spagetti, 1 tk koriander, 1 kis fej hagyma, 3 hegyes erős paprika, 2 ek só

Az apróra vágott hagymát 1 ek olajon megdinsztelem, hozzákeverem a paradicsomot, az apróra metélt erőspaprikát, 1 tk sót, a koriandert. Mikor felforrt, beleteszem a kukoricát és puhulásig (kb. 10 perc) főzöm...
virsli receptek
... őrölt kömény, fél kk. majoránna, 1-1 friss vagy mélyhűtött paradicsom és paprika, 80 dkg virsli, 20 dkg csiperkegomba (el is maradhat).
Elkészítése: A kis kockákra vágott szalonnát az olajon kisütjük, és rádobjuk a reszelt vagy finomra aprított vöröshagymát. Kevergetve 2-3 perc alatt megfonnyasztjuk, majd megszórjuk a pirospaprikával. Épp csak elkeverjük, de mielőtt a paprika...
Sajtos húsgombócleves
... és a reszelt sajttal. Gyömbérrel és sóval ízesítjük. Ezután annyi lisztet adunk hozzá, hogy lágy, de azért formázható masszát kapjunk. 15 percig hagyjuk pihenni. Közben a vegetát a forró olajon egy másodpercig hevítjük, majd azonnal felöntjük másfél liternyi vízzel. Felforraljuk. A kefirbe belekeverjük a megmaradt lisztet, és a szétzúzott fokhagymával együtt a levesbe öntjük, és a...
Húsvéti receptek
... leveszöldség, 1/2 kg marhahús (de lehet sertés, pulyka vagy bármi, tetszés szerint), 1 fej hagyma, 1 paradicsom és 1 paprika, 2 dl tejföl, 10 dkg reszelt sajt, só, bors, pirospaprika, olaj.
Olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, beletesszük az apró kockára vágott sovány húst, zsírjára pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, kevés vízzel felöntjük, sóval, borssal fűszerezz...
Tisztítókúra...
... - összekeverve, bele csipetnyi reszelt szerecsendió
Tízórai: 1 dl grépfruitlé , 1 dl málnalé, 1 dl almalé összeturmixolva
Ebéd: Sárgarépa leves
1 evőkanál olívaolajon megpárolunk ½ fej vöröshagymát, ½ kanál őrölt gyömbért, ½ kg sárgarépát. Felöntjük ½ liter forró vízzel, kb. 20 percig főzzük. Sóval, borssal fűszerezhetjük. Ö...
Zöldséges zúzaleves
... Ha elpárolog a víz, pótoljuk. Amikor a zúza már majdnem puha, hozzáadjuk a sárgarépát, a babérlevelet. Ráöntünk 1 l vizet, borsozzuk, és 5 percet kíméletesen főzzük. A rántáshoz a maradék olajon megpirítjuk a lisztet, és besűrítjük vele a levest. Lassú tűzön kb. 15 percig főzzük. Amikor már egészen puha a zúza, beletesszük a gombát, tovább főzzük pár percig, hogy a gomba megpuhulj...
Görög rizses cukkíni
... padlizsán.

A mártáshoz:
1/2 l joghurt,
3 tojás,
1 evőkanál kukoricakeményítő,
só, 1 db citrom, ízlés szerint méz
A megtisztított, megmosott rizst 2 evőkanál olajon megfuttatjuk, felöntjük forró vízzel, és fűszerezzük apróra vágott hagymával, sóval, borssal és őrölt szegfűszeggel és fahéjjal. Ha forr, beledobjuk a megmosott mazsolát is, és fe...
Görög rizottó
... rozmaring
kakukkfű
bazsalikom.

Elkészítés:

A póréhagymát és a fokhagymát alaposan megtisztítjuk. Az előbbit kb. egy cm-es darabokra, az utóbbit finomra aprítjuk. A szalonnát kis kockákra vágjuk, az olajon kiolvasztjuk, majd rádobjuk a póréhagymát. 2-3 perc alatt üvegesre sütjük, és rászórjuk fokhagymát meg a rizst. 2-3 percig még tovább pirít...
Görög rizottó
... bazsalikom.

Elkészítés

A póréhagymát és a fokhagymát alaposan megtisztítjuk. Az előbbit kb. egy cm-es darabokra, az utóbbit finomra aprítjuk. A szalonnát kis kockákra vágjuk, az olajon kiolvasztjuk, majd rádobjuk a póréhagymát. 2-3 perc alatt üvegesre sütjük, és rászórjuk fokhagymát meg a rizst. 2-3 percig még tovább pirítjuk, majd ráöntjük a levest. Megsózzu...
Tárkonyos pulykabecsinált...
... ízesítjük még, hozzáadjuk a paradicsomot, és nag...
Nincs Cím
...
2 dl tejszín
10 dkg reszelt sajt
kevés olaj
só,bors
Elkészítés: A lisztből és a tojásból hagyományos módon nokedlit készítünk.A szalonnát felkockázzuk, és kevés olajon kisütjük. Belekeverjük a nokedlibe, nyakon öntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk. Jénaiba kanalazzuk és megszórjuk sajttal. Addíg sütjük, míg a sajt rá nem olvad. Tanácsok: Diétásnak n...
Nincs Cím
SZANAZUGI TOJÁSLEVES

Kevés olajon megpiritok 2-3 ek.lisztett,hozzáadok 1 tk.köménymagot és 2 db babérlevelet.Ekkor keverem bele a pirospaprikát is.Kb.1 liter vizzel felöntöm,sót,borst teszek bele.10-15 percig fözöm.Egy másik lábasban vizet forralok amibe kevés ecetet is rakok.Amikor forr,óvatosan bele ütöm a személyenkénti 2-2 tojást.Kb:10 percig lassú tüzön fözöm.Ha kés...
Fánkok
...
Hozzávalók: 2 dl kefír, 1 tojás, 2 ek. cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 20 dkg liszt, 1 mokkáskanál sütőpor, 2 evőkanál darált dió

Elkészítés:
A hozzávalókat összedolgozzuk, forró olajon sütjük, és porcukros dióval megszórjuk.

Mazsolás-mandulás fánkocskák

Hozzávalók: 6 dkg kukoricaliszt, 10 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, só, 2-3 dl t...
Fánkok
... fánk

Hozzávalók: 2 dl kefír, 1 tojás, 2 ek. cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 20 dkg liszt, 1 mokkáskanál sütőpor, 2 evőkanál darált dió

Elkészítés:
A hozzávalókat összedolgozzuk, forró olajon sütjük, és porcukros dióval megszórjuk.

Mazsolás-mandulás fánkocskák

Hozzávalók: 6 dkg kukoricaliszt, 10 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, só, 2...
Fokhagymás-gombás spagetti RTL
... vajat/margarint, rádobjuk a zöldborsót, felöntjük a fehérborral, fedő alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a gombát, a petrezselymet, ízlés szerint sózzuk, összeforrósítjuk.

Közben az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a paradicsomot levével együtt, majd sóval, borssal és a kakukkfűvel ízesítjük, és erős tűzön 5-8 percig sűrűre főzzük.
...
Udvarhelyi pulyka ragu
... RAGU
HV:30dk.pulykamell,20dk. zöldbab,5dk.füstölt szalonna,5dk.vöröshagyma,kapor, 10dk.szár zeller,2dk. étkezési keményítő,2dl tejföl,pirospaprika,só,bors,fokhagym a
Füstölt szalonnát kockára vágni és kevés olajon üvegesre sütni.A hagymát apróra vágni és a szalonnához adni.Mikor jó a hagyma,bele a pulyka húst,és fehéredésig keverni.Utánna rá egy kis pirospaprikát.Szár zel...
Levesek
... vöröshagyma
1 paradicsom
1 paprika
40 dkg szárazbab
50 dkg burgonya
2-3 gerezd fokhagyma
2-3 babérlevél


A babot előző este beáztatjuk. A fölforrósított olajon üvegesre pirítjuk a fölaprított vöröshagymát. Beletesszük a kockára vágott húst, pirospaprikával meghintjük, átforgatjuk, kevés vízzel fölöntjük. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd...
Bambuszgőzölés
... kukoricakeményítő 2 evőkanál vízben elkeverve
Elkészítés:
A káposzta legkülső leveleit eldobjuk, leveleire szedjük és 10x15 cm-es csíkokra vágjuk. A sonkát feldaraboljuk. A káposztát forró olajon kissé megsütjük, és levesszük a tűzről. Egy hőálló tálat enyhén megolajozunk, megszórjuk a hagymával és elrendezzük váltakozva a káposztát és sonkát, megsózzuk, lefedjük és 30 p...
A kóser konyha
... töltelékekkel tölthetjük:
1. Burgonyás: a zsírban üvegesre pároljuk a hagymát, összekeverjük a tört burgonyával és a fűszerekkel.
2. Gombás: az apróra vágott gombát a reszelt hagymával olajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, és a kis darab tört burgonyával összekeverjük.
Melegen tálaljuk, de hidegen is kitűnő.

Knisesz
Hozzávalók: 2 csésze liszt, 1 ...
1 2 3 .5 6 7 8 9 10 11 
Címkék: Nincs Cím, SZANAZUGI TOJÁSLEVES, kóser konyha, belsőségeket megmossuk, zöldségeket meghámozzuk, hagymát finomra, gombát kockákra, forró olajon, apróra vágott, apróra metélt, olajon kisütjük, reszelt vagy, reszelt sajttal, másodpercig hevítjük, kefirbe belekeverjük, megmaradt lisztet, szétzúzott fokhagymával, levesbe öntjük, finomra vágott, apró kockára, maradék olajon, gomba megpuhulj, megmosott mazsolát, fokhagymát alaposan, cm-es darabokra, utóbbit finomra, olajon kiolvasztjuk, tojásból hagyományos, szalonnát felkockázzuk, másik lábasban, hozzávalókat összedolgozzuk, olajon megfonnyasztjuk, áttört fokhagymát, paradicsomot levével, kakukkfűvel ízesítjük, hagymát apróra, szalonnához adni, pulyka húst, babot előző, fölforrósított olajon, fölaprított vöröshagymát, kockára vágott, káposzta legkülső, sonkát feldaraboljuk, káposztát forró, hőálló tálat, zsírban üvegesre, tört burgonyával, reszelt hagymával, összeforrósítjuk, pirospaprikával, megfonnyasztjuk, pulykabecsinált, összeturmixolva, fűszerezhetjük,
© 2013 TVN.HU Kft.